неділю, 18 листопада 2018 р.

Семінар

13 листопада 2018 року на базі Володимирецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 (блок початкової школи)відбувся міжокружний семінар-практикум вчителів, що працюють з дітьми з ООП за індивідуальними планами по темі «Нові ролі і завдання вчителя, який працює з дітьми з особливими освітніми потребами в контексті сучасних змін. Основні підходи в освітньому процесі». Учителі школи Кравчук Валентина Пилипівна та Рижа Людмила Сергіївна поділилися власним досвідом роботи з дітьми з ООП, показавши учасникам семінару уроки математики та трудового навчання. Урок-гра, урок-подорож – цікава та дієва форма організації освітнього процесу.




 
 

Жвавий інтерес  в учасників семінару викликав урок « Я досліджую світ» в інклюзивному 1-В класі, де класовод Рижа Тетяна Сергіївна та асистент вчителя Герман Катерина Сергіївна показали спільну творчу діяльність.





  Увазі гостей було представлено відео фрагменти логопедичних занять з дітьми з особливими потребами, які підготувала логопед  Полховська Лариса Вікторівна.



 
Під час теоретичної частини семінару психолог Адамович Юлія Андріївна показала презентацію на тему: «Психологічний супровід дітей з ООП в контексті  НУШ»
Про роль вчителя в сучасному освітньому процесі розповіла Бульботка Галина Миколаївна. Кравчук Валентина Пилипівна розповідала про творчий підхід вчителя в підготовці до уроку. З вимогами до методик оцінки розвитку дітей з ООП знайомила учасників семінару Парапанова Катерина Миколаївна. Функції асистента вчителя в інклюзивному класі розкрила Герман Катерина Сергіївна. Заступник директора по навчально-виховній роботі, Друзь Валентина Хомівна, розповіла про сьогодення та майбутні плани колективу. Зазначила, що школа надає не тільки знання, але й намагається привити дітям загальнолюдські цінності та якості, які допоможуть дітям з ООП бути гідними людьми в подальшому житті.
Запрошені вчителі відмітили високий рівень підготовки семінару, а також його практичну спрямованість.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Канікули!!!

Ми всі з нетерпінням чекаємо зимових канікул. Адже це дні наповнені святами та подарунками,несподіваними зустрічами,пригодами.... А для тог...